Nattens viktigste nyheter

Foto: Kristopher Radder / The Brattleboro Reformer / AP / NTB Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Biden-utfordrer Williamson gir seg

Marianne Williamson, forfatteren som har vært den ene av Joe Bidens to utfordrere, gir opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Det kunngjorde hun i natt norsk tid.

Williamson fikk bare 4 prosent av stemmene i primærvalget i New Hampshire. Hun deltok likevel i ytterligere to primærvalg, i South Carolina og Nevada, der hun fikk henholdsvis 2 og 3 prosents oppslutning.

Nord-Korea brytersamarbeid med Sør-Korea

Avstanden mellom Nord- og Sør-Korea fortsetter å øke etter at landet i nord har bestemt seg for å skrote alt økonomisk samarbeid med naboen i sør.

Vedtaket som ble gjort i folkeforsamlingen i natt norsk tid, innebærer at alle avtaler om slikt samarbeid skrinlegges, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Sterk 2023-slutt for Disney

Avslutningen på 2023 ble bedre enn ventet for Disney-konsernet, som kuttet kostnader og fikk økte inntekter fra fornøyelsesparkene. Omsetningen endte på 23,5 milliarder dollar, omtrent på nivå med hva den var for perioden i 2022. Fortjenesten ble 1,91 milliarder dollar, en økning på 49 prosent.

Disney-sjef Bob Iger opplyser at selskapet er i rute med å gjøre strømmetjenestene lønnsomme. Blant annet vil kundene på Disney+ i mars kunne se Taylor Swift's «The Eras Tour (Taylor's Version)».

Valget i Pakistan er i gang

Valglokalene i Pakistan åpnet i natt norsk tid, og innenriksdepartementet har besluttet å stenge mobilnettet i forbindelse med valgdagen. Årsaken er behovet for å «opprettholde lov og orden», opplyser en talsmann for departementet i en uttalelse.

– Dyrebare liv har gått tapt i angrep den siste tiden, og sikkerhetstiltak er avgjørende for å opprettholde lov og orden og potensielle trusler, sier talsmannen.

Spesialetterforskningen av Biden er ferdig

Spesialetterforskningen av president Joe Bidens håndtering av fortrolige dokumenter er ferdig, og det publiseres snart en rapport, opplyste justisminister Merrick Garland i natt norsk tid.

Justisministeren går ikke i detalj om konklusjonene i rapporten fra spesialetterforsker Robert Hur, men sier at han forplikter seg til å legge fram så mye som mulig.

Kvinne til sykehus etter ulykke i Bergen

En kvinne i 40-årene skal ha forsøkt å dytte bilen, men havnet i klem mellom kjøretøyet og en mur, opplyser politiet til Bergens Tidende.

Kvinnen ble fraktet til Haukeland sykehus – hun var våken og bevisst etter ulykken. Bilføreren har fått beslaglagt førerkortet.

Lillebergs Tampa Bay tapte

Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 13 i NHL-oppgjøret borte mot New York Rangers i natt norsk tid. Lilleberg fikk til sammen 17 minutter og 55 sekunder på isen.

Etter en målløs førsteperiode var det Jimmy Vesey som sendte hjemmelaget i føringen i midtperioden med et lurt skudd før to minutter var spilt. Tampa Bay reduserte i tredje periode, men minuttet før slutt satte Vesey inn sitt andre og vertenes tredje mål – og fastsatte sluttresultatet til 3–1.