Kurt Nilsen og Jan Fredrik Karlsen bryter samarbeidet

Jan Fredrik Karlsen og Kurt Nilsen under en tiårsmarkering for Idol i 2013. Nå har de blitt enige om å bryte samarbeidet etter 21 år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Artisten Kurt Nilsen og hans manager Jan Fredrik Karlsen har valgt å bryte samarbeidet etter 21 år. Bruddet skjer uten konflikt.

– Vi har hatt 21 år på veien med sykt fete opplevelser. Og et sterkt vennskap i bunn. Men i høst kom vi til et punkt der vi måtte stake ut kursen videre, sier Jan Fredrik Karlsen til Bergens Tidende.

Manageren Karlsen traff Kurt Nilsen da han deltok i Idol i 2002. Rørleggeren fra Bergen endte med å vinne alt, først den norske Idol-konkurransen, siden den eneste internasjonale Idol-finalen. Siden har de jobbet tett sammen.

Men de siste årene har de to partnerne beveget seg fra hverandre profesjonelt. Uten konflikt av noe slag er de to blitt enge om å bryte samarbeidet.

– Det var rett og slett et naturlig tidspunkt å skille lag. Selskapet var solgt, vi var ferdige med den siste juleturneen. Han har sitt, jeg har mitt. Det er ikke mer dramatisk enn det, mener Nilsen.

Artisten har ikke bestemt seg for hvem som skal bli hans neste manager.