Halvparten skal kjøpe elbil ved neste bilkjøp, melder Naf

Elbil blir stadig mer populært blant nordmenn. Les mer Lukk

Det er særlig én faktor som pekes ut blant de som ikke vil kjøpe elbil.

Én av to sier de skal kjøpe elbil neste gang de bytter bil. Det skriver Norges Automobil-Forbund (Naf) i en pressemelding, og viser til undersøkelsen Elbilmonitor som gjennomføres to ganger i året.

Her kan du lese flere bilsaker!

Undersøkelsen viser at særlig elbilistene er overbevist om at elbil er det riktige for dem. Her svarer åtte av ti at de går for nok en elbil ved neste bilkjøp. Bare seks prosent av elbilistene sier at de ikke vil kjøpe seg en ny elbil.

– De som har tatt steget over til elbil ser seg ikke tilbake, sier Naf-rådgiveren Nils Sødal i pressemeldingen.

Skepsis i team bensin og diesel

Ifølge forbundet er det bensin- og dieselbileiere som er mest skeptiske til elbiler. Elbilenes rekkevidde på vinterføre pekes ut som en av de viktigste årsakene til at folk ikke vil ha elbil som neste bil.

– Det er fortsatt to millioner bileiere som ikke har elbil i dag. Undersøkelsen viser at det fortsatt er langt frem til at alle føler at elbil er et godt alternativ for dem, sier Sødal.

Se video: – På hengende håret

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ble vitne til nødlanding: – På hengende håret Les mer Lukk

Én av fire liker ikke elbil

Om lag én tredjedel blant de som ikke eier elbil sier at de vil kjøpe elbil ved neste kjøp. Én tredjedel er i tvil, og den siste tredjedelen oppgir at de ikke vil kjøpe elbil når de skal bytte bil.

I tillegg til rekkevidde opplyser Naf at det er mange som ikke liker elbil generelt, og derfor ikke vil kjøpe det. Dette gjelder én av fire respondenter.