Grue-drapet: Sjåfør avhørt – siktede har knyttet seg til handlingen

En mann i 30-årene som meldte seg selv er pågrepet og siktet for drap etter at 75 år gamle Aina Hynne ble drept på Grue fredag. Les mer Lukk

I etterforskningen av Grue-drapet har politiet nå fått kontakt med bilføreren som den drapssiktede mannen haiket med til Kongsvinger.

– Sjåføren er avhørt som vitne, opplyser politiadvokat Anja Ruud i en pressemelding.

Samtidig sier hun at den drapssiktede mannen i 30-årene har knyttet seg til voldshandlingen, men ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i Østre Innlandet tingrett søndag. Påtalemyndigheten har begjært mannen fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon i to uker. Han samtykker til fengsling, og fengslingsmøtet vil gå som en kontorforretning.

Ruud sier at politiet fortsetter arbeidet med tekniske og taktiske undersøkelser utover dagen i dag. Den drepte vil trolig bli obdusert mandag.

Det var 75 år gamle Aina Hynne som ble drept i Grue i Innlandet fredag.

Den siktede mannen meldte seg selv på Kongsvinger politistasjon i 12.45-tida samme dag. Opplysningene han ga, gjorde at politiet rykket ut til en adresse på Kirkenær i Grue. Der fant de den 75 år gamle kvinnen hardt skadd. Hun døde etter ankomst til sykehuset på Kongsvinger.

Mannen kjørte av veien mellom Kirkenær og Kongsvinger fredag formiddag. Han fikk deretter haik inn til Kongsvinger hvor han meldte seg for politiet.

Lørdag sa politiet at de ønsket å få kontakt med personen som kjørte ham.