Politihypotese etter Oslo-påkjørsel: Ikke en tilfeldig hendelse

Politi på stedet der en person ble kritisk skadd etter å ha blitt påkjørt av en bil ved Solli plass i Oslo. Les mer Lukk

En person er kritisk skadd etter en påkjørsel på Solli plass i Oslo søndag kveld. En av politiets hypoteser er at hendelsen ikke er tilfeldig.

– Vi jobber ut ifra flere hypoteser, og en av disse er at denne ulykken ikke er en vilkårlig hendelse. Den kan ha skjedd som følge av en kjennskap mellom fornærmede og mistenkte, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo-politiet.

– Det er ingen grunn til å tro at denne hendelsen skal påvirke publikums trygghet i Oslo by, legger han til.

Kritisk skadd

Innsatsleder i Oslo politidistrikt Svend Bjelland ved stedet der en person ble alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av en bil ved Solli plass i Oslo. Les mer Lukk

Politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland, sier til NTB at politiet ikke ønsker å gå i detalj på hva som har skjedd, men utfra beskrivelser kan det tyde på at dette var bevisst.

Politiet meldte først at fornærmede var alvorlig skadd. Litt etter klokken 21 opplyser de at vedkommende er kritisk skadd. Fornærmede er kjørt til Ullevål sykehus.

Sjåføren og bilen som var involvert i påkjørselen, forsvant fra stedet. Politiet har fått kontroll på bilen, sier innsatslederen til NTB. Den ble funnet et stykke fra åstedet.

– Ikke kontroll på fører

– Vi har ikke kontroll på de som har kjørt bilen, så det er der vi er nå, sier innsatslederen.

Han legger til at politiet også er interessert i å komme i kontakt med flere vitner.

Politiet meldte om hendelsen klokka 19.24 søndag kveld. De fikk melding om hendelsen klokka 19.06.