Julegata i Lillehammer på vei opp – i oktober

Julepynten har allerede begynt å komme opp i Lillehammer. Dette bildet er tatt i slutten av november 2021. Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene / NTB Les mer Lukk

Allerede søndag 29. oktober var julepynten på vei opp i sentrum av Lillehammer. Årsaken er den kommende filmpremieren på «Den første julen i Skomakergata»

Filmen, som delvis har blitt spilt inn på Maihaugen, har premiere førskommende fredag, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Vi må henge opp på en søndag, og da måtte det bli denne helga, på grunn av premieren. Julegrantenninga blir 16. november, juletreskogen kommer opp 1. desember, som det pleier, men lystaket på Sigrid Undsets plass kommer opp litt tidlig på grunn av logistikk. Det er alltid noen som syns det er for tidlig, men sånn er det, sier daglig leder Henning Owren i Lillehammer Sentrum Drift.

Handlingen i filmen utspiller seg den første julen etter andre verdenskrig. Ni år gamle Stine kommer alene med toget til Skomakergata, og søker ly hos skomakeren Petrus – som er en gammel surpomp som bare vil være alene.