Michelin-restauranten Under i Spangereid sier opp alle ansatte
Restauranten Under i Spangereid i Lindesnes legger ned driften 16. desember. Alle 24 ansatte er sagt opp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Les mer Lukk
Europas første undervannsrestaurant Under i Lindesnes kommune, legger ned driften og sier opp alle ansatte.
– Vi har fristilt samtlige ansatte, sier daglig leder og eier Stig Ubostad til Fædrelandsvennen. Siste åpningsdag blir 16. desember.
Restauranten i Spangereid åpnet i 2019 i det Snøhetta-designede bygget. Ggjestene sitter fem meter under havflaten og har panoramautsikt.
(Artikkelen fortsetter under video)
Video: Bli med under til «Under» i Lindesnes - en verdenssensasjon
Your browser doesn't support HTML5 video.
Bli med under til «Under» i Lindesnes - en verdenssensasjon Les mer Lukk
I 2020 fikk restauranten sin første Michelin-stjerne, en stjerne den har beholdt siden.
Årsaken til nedleggelsen oppgis å være et krav fra Arbeodstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid, samt at restaurantgjestene svikter.
Planen er imidlertid å komme tilbake med et annet konsept i mars neste år.