Kripos misbrukes i svindelforsøk – ber folk slette eposter

Den siste tiden er det mange som har rapporterert at de har fått epost som utgir seg å være fra Kripos eller andre i politiet. Dette er svindel, opplyser politiet. Også tidligere har Kripos blitt utsatt for slike svindelforsøk, som da Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3) sto som avsender (bildet). Hvis du mottar en slik e-post, kan du bare slette den. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Les mer Lukk

Kripos advarer mot eposter som hevder at mottakeren har lastet ned overgrepsmateriale. Disse skal ikke besvares, men slettes, opplyser politiet.

Kripos har de siste dagene mottatt en rekke henvendelser fra bekymrede personer som har mottatt eposter der noen utgir seg for å være Kripos eller andre i politiet.

Ifølge eposten skal mottakeren ha lastet ned overgrepsmateriale fra internett, og får 48 timer på å svare til en epostadresse som ikke går til politiet.

– Eposten er et svindelforsøk, og bør slettes uten videre oppfølging, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet opplyser at de aldri ville ha orientert noen om et mulig lovbrudd av denne typen på epost, eller bedt om sensitiv informasjon på denne måten.

– Vi har likevel forståelse for at det kan virke skremmende å motta en slik epost, og ser derfor behovet for å gå ut med en advarsel, slik at det ikke skulle være tvil om at dette er svindelforsøk, og ikke en reell henvendelse fra politiet.