Sju personer siktet etter båtulykken på Helgeland

Det var Morten Johan Åsvang Halvorsen (18 år) og Emil Aleksander Johansen Pedersen (19 år) som mistet livet i båtulykken i Meløy Les mer Lukk

De sju personene som overlevde båtulykken på Helgeland, er siktet, opplyser politiet. To personer mistet livet i ulykken.

– Alle utenom de omkomne er siktet etter småbåtloven § 36 idet det er tatt blodprøver av dem, sier politiadvokat Runar Mellem Robertsen i en pressemelding.

Det var klokken 01.18 natt til lørdag at politiet ble varslet om ulykken, hvor en båt kjørte på land ved øya Teksmona i Meløy på Helgeland i Nordland. De ni om bord var i alderen 18 til tidlig i 20-årene.

– Etterforskningen så langt har vist at båten har hatt forholdsvis høy fart etter forholdene, og at det har vært rus involvert.

Samtidig offentliggjør politiet navnet på de to som mistet livet i ulykken. De to var 18 år gamle Morten Johan Åsvang Halvorsen og 19 år gamle Emil Aleksander Johansen Pedersen. Navnene frigis i samråd med de pårørende.

Alle overlevende er avhørt

– Båten som ble brukt, har sannsynligvis truffet land ved Meløyneset. Båten ble påført skader, hovedsakelig i baugen, sier Robertsen.

Alle de involverte er avhørt, opplyser politiadvokaten videre.

Politiet sier at de fremdeles er i en tidlig fase av etterforskningen.

– Politiet forsøker nå å danne seg et bilde av hva som har ført til ulykken, sier han videre.

Fire ble sendt til sykehus

Det var en av de involverte som fikk meldt fra om hva som hadde skjedd etter at båten hadde truffet svaberget på sør-vestsiden av øya og deretter kantret.

Store ressurser rykket ut til stedet, både båter og redningshelikopter. De fant innledningsvis sju personer som var skadd i ulik grad. De siste to personene var savnet innledningsvis, men ble etter hvert funnet – begge to ble erklært døde på stedet.

Fire personer ble sendt til sykehuset i Bodø med varierende skadeomfang.