Over 500 skadehenvendelser til forsikringsselskapene etter regnværet i Oslo

Kraftig regn natt til søndag har ført til vann inn i kjelleren i mange bygninger i Oslo. Ved 08.30-tiden søndag hadde forsikringsselskapet If mottatt over 150 skadehenvendelser fra Oslo og Østlandet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Henvendelsene til forsikringsselskapene renner inn etter det voldsomme regnværet på Østlandet. Søndag formiddag var antall henvendelser passert 500.

Kraftig regn natt til søndag har ført til vann inn i kjelleren i mange bygninger i Oslo og på Østlandet.

Ved 13-tiden hadde forsikringsselskapet If mottatt over 250 skadehenvendelser fra Oslo og Østlandet for øvrig. Da hadde Tryg fått inn melding om rundt 80 skader, mens Fremtind opplyser til Avisa Oslo at de har mottatt rundt 200.

Alle selskapene venter at skadetallet kommer til å stige kraftig.

– Fortvilte boligeiere og forretningsdrivende prøver å redde verdier fra vannskader. Det er først og fremst i Oslo-området skadene kommer inn, men også andre steder på Østlandet er rammet av overflatevann inn i kjellere og førsteetasjer i boliger og forretningsbygg, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Kommunikasjonssjefen sier at det kommer til å ta dager og uker å få full oversikt over hvor mange som egentlig er rammet. Han har foreløpig ikke noe anslag på hva skadene utgjør i kroner og øre.

– Det er større trøkk på oss nå i Oslo enn det var under ekstremværet Hans, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

Han sier at de som driver skadesanering for deres kunder, fortsatt jobber med skadene som oppsto under forrige ekstremvær.

– Så dette var et uvær vi virkelig ikke trengte nå, sier Irgens.

– Når regner gir seg utover dagen, skal man gjøre det man kan for å tørke opp og få vannet ut fra kjellere og andre steder som er oversvømt. Kjapp innsats etter vannskader minsker skadeomfanget betydelig, sier kommunikasjonssjefen.