To unge omkom i båtulykke på Helgeland – kommunen åpner kirken

Båten, som stikker delvis opp av vannet. Les mer Lukk

To unge mennesker døde og fire får behandling på sykehus etter at en båt med ni unge personer gikk på land i Meløy natt til lørdag. Kommunen har satt krisestab.

Klokka var 01.18 da politiet natt til lørdag ble varslet om ulykken ved øya Teksmona utenfor kommunesenteret Ørnes i Meløy kommune.

En fritidsbåt med ni unge mennesker fra 18 til tidlig i 20-årene hadde kjørt på land ved øya. Det var en av de involverte som fikk meldt fra om hva som hadde skjedd etter at båten hadde truffet svaberget på sør-vestsiden av øya og deretter kantret.

Store ressurser rykket ut til stedet, både båter og redningshelikopter og de fant innledningsvis sju personer som var skadd i ulik grad.

To ble erklært døde

I en periode var to personer savnet, men disse to ble etter noe tid funnet i vannet, opplyste operasjonsleder Kjetil Kaalaas til NTB ved 6-tiden lørdag morgen.

– Livreddende førstehjelp ble iverksatt på stedet. Da helsepersonell ankom, ble de to ovennevnte personene dessverre erklært død av lege, sa operasjonslederen.

Fire personer med varierende skader ble fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø med redningshelikopter, opplyste politiet innsatsleder Jon-Inge Moen på et pressemøte lørdag formiddag, ifølge Avisa Nordland. Tre andre ble sendt til legevakt på Ørnes.

De pårørende til de døde var lørdag morgen varslet. Kommunen hadde allerede tidlig på natten satt krisestab. Lørdag ble Fore kirke i Meløy åpnet og ordfører Sigurd Stormo stilte sammen med politiet på pressekonferansen lørdag formiddag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

To unge personer omkom i ulykken.

– Forferdelig ulykke

– I natt har vi mistet to av våre ungdommer. Det er to ungdommer som hadde livet foran seg. Våre tanker går til de omkomne, de som er skadd, de pårørende, til familie og venner, sa en tydelig preget ordfører.

– Det er en forferdelig ulykke som har rammet oss i Meløy, en liten kommune der alle kjenner alle, sa ordføreren videre.

Ulykken er den tredje som berører Meløy-samfunnet i sommer.

– Vi har mistet fire unge i tragiske ulykker. Jeg vet at meløyfjæringene tar vare på hverandre og viser hverandre omsorg i denne vanskelige tiden, sier Stormo.

Politiet satte lørdag i gang etterforskning for å finne ut hvordan ulykken har skjedd. Båten som de ni hadde benyttet, sank etter ulykken, men den ble senere berget og vil bli fraktet til Bodø for undersøkelser.