Nattens viktigste nyheter

Illustrasjonsfoto: Frederik Ringnes / NTB Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Alvorlig båtulykke på Helgeland

En båt med anslagsvis ni personer om bord kantret i Meløy i Nordland i natt. Ifølge politiet er det en alvorlig ulykke med flere skadde. Nordland politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 1.15. Den skjedde i Mesøyfjorden, like vest for Ørnes, som er kommunesenteret i Meløy.

– Ingen personer er savnet, sånn vi forstår det nå, fortalte operasjonsleder Kjetil Kaalaas ved 3-tiden.

Alabama vil henrette dødsdømte med nitrogen

Alabamas riksadvokat har bedt delstatens høyesterett om å fastsette en dato for å henrette Kenneth Smith med nitrogen. Den dødsdømte blir tvunget til å puste inn ren nitrogen. Uten oksygen vil fangen miste bevisstheten og dø av kvelning.

Smith er dømt til døden for leiemord på kona til en predikant i 1988. Han har selv uttrykt at han foretrekker henrettelse med nitrogen fremfor giftsprøyte.

Ukraina hevder å ha truffet base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep rammet en russisk militærbase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya i går. Beboere i det aktuelle området har meldt om skadde, eksplosjoner og en stengt vei.

Ukrainerne sier målet som ble rammet, var en kystforsvarsbrigade i Perevalnoje, over 200 kilometer fra ukrainskkontrollert territorium.

Canadisk småby brannevakueres

De rundt 4000 innbyggerne i Hay River i Northwest Territories har fått beskjed om å forlate småbyen fordi skogbrannene nærmer seg. Myndighetene sier alle skal ta seg til flyplassen og vente på nærmere instruks.

– Enhver som blir igjen i Hay River, gjør dette på egen risiko. Ingen nødtjenester vil være tilgjengelig, heter det i varselet.

Hovland deler ledelsen

Golfesset Viktor Hovland hadde birdie på fem av de sju siste hullene i andre runde av PGA-tourmesterskapet i natt norsk tid. Han deler sammenlagtledelsen med Collin Morikawa i turneringen i Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia.

– Jeg begynte å slå tilnærmingsskuddene mine noe nærmere enn jeg gjorde på de første ni hullene, og jeg begynte å få til noen putter, sier Hovland ifølge nyhetsbyrået AFP om den siste delen av runden.

Whitesnake-gitarist Bernie Marsden er død

Rocke- og bluesgitaristen Bernie Marsden er død, 72 år gammel. Han var blant annet med på å grunnlegge Whitesnake og spilte i en rekke andre band i karrieren. Marsden sovnet stille inn torsdag, opplyser familien i en uttalelse på Instagram.

– Bernie mistet aldri kjærligheten til musikken, og han skrev og spilte inn nye sanger helt til det siste, heter det.