To menn siktet for grov kroppsskade etter knivstikking på Råholt

De to mennene som er pågrepet etter at en mann ble knivstukket på Råholt på Romerike, er siktet for grov kroppsskade og ulovlig befatning med skytevåpen.

– Mennene sitter i arresten i Lillestrøm og skal avhøres utover kvelden og morgendagen, sier jourhavende politiadvokat Anders Wiig i Øst politidistrikt til NTB mandag kveld.

De siktede hadde da ikke fått oppnevnt forsvarere i saken. Mennene er kjent for politiet fra før.

– Trolig vil de bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen eller onsdag, fortsetter Wiig.

Én av mennene har tilhold på Øvre Romerike, mens den andre ifølge VG bor i Oslo.

– Kommer til å overleve

Politiet meldte om hendelsen i 15-tiden mandag, og store styrker fra både helsevesenet og politiet rykket ut. Den fornærmede mannen ble kort tid senere fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse og betegnet som alvorlig til livstruende skadd.

– Vi har fått vite at fornærmede nå er stabil og kommer til å overleve, sier Wiig til NTB i 22-tiden.

Han legger til at politiet har satt store ressurser på saken og etterforsker bredt.

– Vi har gjennomført flere etterforskningsskritt, blant annet avhør av flere vitner og rundspørring i området.

Gjort beslag av flere skytevåpen

Politiet har til nå vært sparsomme med opplysningene i saken, og Wiig ønsker ikke å si noe om hendelsesforløpet, relasjon mellom de involverte eller mulig motiv på nåværende tidspunkt.

– Vi har gjort beslag av flere skytevåpen. Mer enn det kan vi ikke si på nåværende tidspunkt, sier han og begrunner det med bevisforspillelsesfaren.

Politiets innsatsleder Ketil Lund opplyste imidlertid til Romerikes Blad tidligere på dagen at de mistenker at knivstikkingen skal ha skjedd inne i en enebolig, som så ble sperret av for kriminaltekniske undersøkelser.