Dette skjer i dag

Greta Thunberg var sammen med aktivistene som demonstrerte inne i resepsjonen til Olje- og energidepartementet. De demonstrerer mot vindturbinene på Fosen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene i dag mandag 27. februar

Demonstrasjon med Greta Thunberg

Aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat planlegger en større demonstrasjon der målet er å blokkere alle inngangene til Olje- og energidepartementet. De reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet. Greta Thunberg skal komme i 6.30-tiden.

Aktivistene demonstrerte i departementet natt til mandag og ble fraktet til politihuset etter at de ikke fulgte politiets pålegg om å forlate bygget.

Paradise Hotel-deltaker krever 1.2 millioner fra staten

Vedkommende ble pågrepet og siktet for en narkosak i 2016 og ble satt i varetektsfengsel i nærmere to måneder. Flere år senere ble saken henlagt. Nå krever vedkommende en erstatning. Rettssaken starter mandag i Oslo tingrett.

VM-finale i slopestyle

Mons Røisland og Marcus Kleveland har kvalifisert seg til mennenes slopestylefinale i snowboard. Finalen skal etter planen avvikles mandag klokken 10.00.

Fifa-priser deles ut i Paris

Fifa Best-prisene deles ut i Paris klokken 21.00. Fotballprisen deles ut årlig av sportens styrende organ, Fifa.

Sunak og von der Leyen møtes til brexitsamtaler i London

Storbritannias statsminister Rishi Sunak og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen møtes i dag for å prøve og sette en endelig strek i brexitsamtalene om Nord-Irland.

Egypts utenriksminister til Syria mandag

Egypts utenriksminister Sameh Shoukry reiser til Damaskus mandag. Det er første gang en egyptisk utenriksminister besøker Syria siden krigen som brøt ut i 2011. Bakteppet for besøket er jordskjelvene i Syria og Tyrkia 6. februar.

Verdens havtoppmøte

Verdens havtoppmøte går av stabelen i Lisboa. Møtet varer til 1. mars.