Mange husløse etter rekkehusbrann i Drøbak

Ingen personer ble skadd, men åtte boenheter er ubeboelige etter en rekkehusbrann i Drøbak natt til fredag. Les mer Lukk

Åtte boenheter er ubeboelige etter en rekkehusbrann i Drøbak natt til fredag. Ingen ble skadd i brannen.

– Mannskapene meldte klokken 6.05 at de hadde kontroll på stedet og at etterslokkingen er i gang, forteller vaktleder Leif Høyland ved 110-sentralen Øst til NTB.

Ifølge operasjonsleder Svein Walle er åtte boenheter ødelagt av brannen.

– Per nå ser det ut til at åtte boenheter er ubeboelige. Det er registrert totalt sju beboere, men det er kommunale boliger, så Frogn kommune har en bedre oversikt, sier Walle til NTB like før klokken 8 fredag morgen.

Brannvesenet ble varslet om brannen rundt halv fire natt til fredag. Da var det åpne flammer på stedet.

– Det var krevende slukningsarbeid fordi vi brukte en god stund på å få oversikt og få alle menneskene ut av leilighetene. Vi var mange brannfolk på plassen så vi greide å få slukket brannen før alt tok fyr, sier Lars Even Andersen i Follo brannvesen til NTB.

Ingen kom til skade i brannen, og alle beboerne ble raskt reddet ut. Det gikk imidlertid ikke like bra med leilighetene i rekkehuset.

– Det er kanskje to leiligheter som ikke er brannskadd, men alle sammen er røyk- og vannskadd.

På grunn av kraftig røykutvikling ble også fem-seks naboer evakuert. Rekkehuset ligger i boligområdet Skorkeberg, et par kilometer utenfor Drøbak sentrum.