Meteorologene: Kun indre deler av Østlandet får skiføre

Jevnt over lite snø og dårlig med skiføre i neste uke. Bilde tatt på Sjusjøen i april 2020. Les mer Lukk

Skiføre regnes som 25 centimeter med snø. Ønsker du å stå på ski den kommende tiden, må du ta turen til Sjusjøen eller Beitostølen.

– Det ser dårlig ut med snø. De som ikke har snø nå, vil heller ikke få nok til å gå på ski. Ønsker du det, må du reise til indre deler av Østlandet, sier statsmeteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt til NTB.

Selv om vi må vente på skiføret en stund til, kan det likevel hende vi får en hvit advent. Ifølge meteorologene på Twitter kan vinden fra nordøst gi litt snø. Det kan bety at vi flere steder kanskje kan gå en lysere advent i møte.

Blir kaldere fremover

Stort sett alle steder i landet vil temperaturen falle i tiden fremover. Kaldest blir det i Nord-Norge hvor temperaturen vil ligge på ti til elleve minusgrader.

– Kaldere luft er på vei innover i det meste av Norge, sier Thaule

I Midt-Norge vil temperaturen ligge på minussiden hele døgnet. Minusgradene vil også inntreffe Vestlandet fra og med fredag. Ellers i landet vil temperaturen variere fra rundt en til to plussgrader på dagen og tre til fire minusgrader på nattetid.

Dominerende vind

Vinden fra nordøst, som kan gi litt snø, vil dominere i store deler av landet. Denne vinden fører blant annet til at det dårlige været på Østlandet fortsetter.

– Østlandet har hatt, og vil fortsette å ha, dårlig vær. Vinden fra nordøst fører til lave skyer og nedbør. Inn mot helgen vil det bli mindre nedbør, men det vil fortsatt være overskyet, bemerker meteorologen.

Vinden hjelper heller ikke til i Midt-Norge. Her vil det fortsette å være fare for skogbrann i tiden fremover.

– Skogbrannfaren vil være aktuell videre. Det er ventet lite nedbør og økende vind. Vinden vil hjelpe brannen å spre seg om det først tar fyr, forklarer Thaule.

Den nordøstlige vinden vil også ta inn på kysten av Sørlandet.

Sjanse for sol

Både i Midt-Norge og på Vestlandet ser det ut til å bli gode muligheter for sol mot slutten av helgen og i løpet av neste uke.

– Nedbøren vil trekke seg vekk fra de ytre strøkene på Vestlandet på lørdag. Da vil det vil bli gode muligheter for sol, sier statsmeteorologen.

– Når vinden får etablert seg i Midt-Norge, kan det bli ganske så fint fremover her også. Det er til og med sjanse for sol, sier Thaule.

Mot slutten av helgen og starten av neste uke vil lavtrykket komme nærmere. Særlig på Sørlandet vil høytrykket bli svekket.