Dette skjer i dag

Foto: Privat, Elden Advokatfirma / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede sakene tirsdag 29. november.

Rettssak mot dronesiktede Andrey Yakunin

Rettssaken mot Andrey Yakunin, som er tiltalt for droneflygning over Svalbard i august og september, starter tirsdag morgen i Nord-Troms tingrett.

Den tiltalte er en velstående forretningsmann med både russisk og britisk pass, bosatt i Italia. Det sentrale spørsmålet i saken vil bli om sanksjonslovene som gjelder russiske statsborgere i Norge også gjelder for Yakunin.

Faren hans er tidligere sjef for det gigantiske jernbaneselskapet Russian Railways og kobles av flere medier til Russlands president Vladimir Putin.

Utenriksministermøte i Nato

Nato holder utenriksministermøte i Romanias hovedstad Bucuresti. Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar. Tyrkia skal i løpet av møtet ha samtaler med svenske og finske representanter om landenes søknader om medlemskap.

Kina sender mannskap til romstasjon

Romfartøyet Shenzhou-15, som skal bringe tre taikonauter til Kinas egen romstasjon, Tiangong, skal skytes opp fra Jiuquan i Gansu-provinsen i Kina.

Verdenscupåpning i skiskyting

Verdenscupåpning i skiskyting for menn går av stabelen i Kontiolahti i Finland. Deltakerne skal gå normaldistanse: 20 kilometer.

Fire kamper i fotball-VM i Qatar

Det spilles i alt fire kamper i gruppe A og B i fotball-VM tirsdag. Ecuador spiller mot Senegal, Nederland spiller mot vertslandet Qatar, Wales spiller mot England og Iran spiller mot USA.