Mann skutt og drept på Grønland i Oslo

Politipatruljer ved stedet der en person ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Foto: Javad Parsa / NTB Les mer Lukk

En mann i 20-årene ble skutt og drept like ved Grønland T-banestasjon tidlig søndag morgen. To personer er innbrakt til avhør.

En person skal ha blitt sett løpende fra stedet.

Mannen som ble skutt, ble først ivaretatt av helsepersonell på stedet, men erklært død etter kort tid.

– Vi var tidlig på stedet og fant en mann som var skutt og med skader som ikke var forenlig med liv, så han ble tidlig erklært død. I ettertid har vi jobbet med mye mannskap ute i området rundt Grønland/Brugata i søk etter beskrevne personer, sier politiets innsatsleder Rune Hundere til NTB.

Han sier også at politiet har grunn til å tro at gjerningspersonen har en relasjon til mannen som er skutt og drept. Han opplyser at avdøde er en mann i 20-årene.

– Vi har snakket med noen vitner, men det er ikke mange som har sett hendelsen. Vi jobber med å få kartlagt videoovervåkingen på stedet, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Politi i arbeid nær stedet der en mann i 20-årene ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Les mer Lukk

To personer er innbrakt

Krimteknikere rykket ut til stedet, og politiet satte inn store ressurser for å lete etter gjerningspersonen.

I 9-tiden opplyser Renate Medby i krimvakta i Oslo at to personer er innbrakt for avhør, ifølge VG. Hun kan ikke si noe om det er en relasjon mellom de innbrakte og den avdøde mannen.

Det er ikke gjort beslag i noe drapsvåpen.

Politiets innsatsleder Rune Hundere ved stedet der en mann ble skutt og drept på Grønland i Oslo tidlig søndag morgen. Les mer Lukk

Operativt søk er avsluttet

– Vi har en grei beskrivelse av vedkommende og har aktuelle kandidater som vi jobber med. Vi tror ikke det dreier seg om en tilfeldig skyting, så med tanke på det vi har av informasjon, er det ingen grunn til å tro at det er fare for publikum i området, sier Skott.

Klokken 6.28 opplyser politiet til NTB at det operative søket etter gjerningspersonen er avsluttet, men at politiet jobber bredt både med etterretnings- og etterforskningssporet.

Da var de pårørende ikke varslet ennå.

Ifølge Avisa Oslo ble Grønland stengt over Vaterland bru, og det ble satt opp observasjonsposter i nærliggende områder.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 4.18 søndag morgen.