Rådmann anslår at over 30 hus er evakuert under brann i Åfjord

Brannvesenet jobber sammen med sivilforsvaret og Røde Kors for å begrense spredningen av lyngbrannen i Roan i Åfjord. Foto: Morten Braseth / NTB Les mer Lukk

Lørdag brøt det ut lyngbrann på Roan i Åfjord kommune. Rådmannen anslår at minst 30 hus er evakuert, men mener faren for spredning er betraktelig redusert.

– Vi har registrert 27 evakuerte. I tillegg er det en del som har reist ut på egen hånd, og antakelig er over 30 hus evakuert, sier rådmann i Åfjord Per Johansen til NTB ved 21.30-tiden.

Slik det ser ut nå, tror han ikke det blir aktuelt å evakuere flere.
Han tror også det er mindre sannsynlig nå enn tidligere på kvelden at hus vil ta fyr.

– Man mener å ha en slags kontroll på brannen som er nærmest bebyggelse. Det de ikke har kontroll på, er lenger oppi fjellet. Så vi ser lysere på situasjonen. Faren for at det skal gå med hus er betraktelig mindre, sier Johansen.

De evakuerte kan likevel ikke flytte hjem i natt. Roan opplyser at kommunen har innlosjert sju personer, og at alle andre har funnet seg sted å være på egen hånd.

Ved 18-tiden ble det besluttet å evakuere de første 15–20 husene, opplyste Johansen da.

Tidligere på kvelden oppga brannvesenet at de jobbet sammen med sivilforsvaret og Røde Kors for å begrense spredningen av brannen.