Mindre penger til Klassekampen – mer til de minste

– Lokalavisene er viktige både for lokalsamfunnet og det totale mediemangfoldet, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet. De minste avisene får litt mer i støtte i år enn i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

De minste lokalavisene får mer i mediestøtte, mens potten minker til Klassekampen og Bergensavisen.

De minste lokalavisene får 8 millioner kroner mer enn i fjor når Medietilsynet nå har fordelt produksjonstilskuddet for 2022. Klassekampen er fortsatt den avisa som får mest med 40 millioner kroner. Det er likevel 1,8 millioner kroner mindre enn i fjor, en nedgang på 4,3 prosent.

Totalt fordeler Medietilsynet 388,7 millioner kroner i produksjonstilskudd til 146 aviser i år. Det er 19 millioner mer enn i fjor, og 8 av disse er øremerket de minste lokalavisene – rundt 100 til sammen.

– Lokalavisene er viktige både for lokalsamfunnet og det totale mediemangfoldet, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Flere av de større avisene får altså mindre i støtte.

– Klassekampen og Bergensavisen får mindre fordi flere nye aviser har kommet inn i ordningen. Dagsavisen, Vårt Land og Dagen får også mindre, men der er hovedårsaken at disse avisene har lavere opplag, sier Velsand.