Godtok ikke unnskyldning fra Atle Antonsen – har fremdeles ikke hørt noe

CP-rammede Johannes Hellemo Loftsgård godtar ikke unnskyldningen fra komiker Atle Antonsen.  Les mer Lukk

CP-rammede Johannes Hellemo Loftsgård godtok ikke unnskyldningen han fikk fra Atle Antonsen. Etter det har han ikke hørt noe fra komikeren. 

Tilbake i 2016 møtte Johannes Hellemo Loftsgård (26) komiker Atle Antonsen under Gullruten. 26-åringen var stor fan av Antonsen.

Loftsgård har cerebral parese og sitter i rullestol, og fortalte i forrige uke på Facebook om et møtet under Gullruten som for ham ble alt annet enn hyggelig.

Det skal ha begynt med at Antonsen sa: «Hvorfor sitter du i den stolen der, din jævla grønnsak?». Deretter skal han ha spurt hvorfor Loftsgård «ikke bare kan reise meg opp og gå som normale folk?»

Så tar han, ifølge Loftsgård plutselig tak i rullestolen og begynner å «rulle meg med ganske stor fart mot trappen ned til første etasje. Mens han gjør dette, sier han 'Nå skal jeg rulle deg ned trappa, så får vi se hvordan det går'. Jeg begynner å bli stressa, og svarer «Neinei, ikke gjør det». Han bråstopper like ved avsatsen, og begynner å le».

Godtok ikke beklagelsen

Fredag sa Loftsgård til lokalavisen Laagendalsposten at han ikke godtok unnskyldningen han hadde fått fra Antonsen.

– Jeg mener beklagelsen ikke er god nok, siden han ikke tar ansvar for ordene han tok i sin munn og handlingen han utførte, skrev han i e-post til avisen.

Til ABC Nyheter tirsdag forteller Loftsgård at han ikke har hørt noe fra Antonsen etter at han uttalte at han ikke godtok unnskyldningen.

– Nei, har ikke fått noe melding fra han etter svaret mitt, skriver han i en tekstmelding fra ABC Nyheter.

Antonsen: – Vondt å høre

Johannes Hellemo Loftsgård godtok ikke unnskyldningen fra komiker Atle Antonsen. Les mer Lukk

Antonsen skrev en i tekstmelding til ABC Nyheter forrige uke at han er forferdelig lei seg.

Det er virkelig vondt å høre at han ser tilbake på vårt møte som ubehagelig. Jeg husker dette godt, og jeg har tenkt på dette flere ganger i ettertid som et fint og genuint møte. Full var jeg på ingen måte. Han var en ung og blid gutt som ønsket å ta et bilde med meg, og han sa at han var stor fan av det jeg driver med. Da tenkte jeg at jeg skulle tulle litt med ham, noe jeg trodde han kom til å sette pris på, skrev Antonsen.

Loftsgård skrev på Facebook at han ikke reagerte på hendelsen på Gullruten før han hørte opplevelsen forfatter og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (24) hadde hatt med Antonsen.

Henlagt

Der og da skal Loftsgård ha ledd med, og til og med takket Antonsen for at han turte å tulle med en funksjonshemmet.

«Når jeg har fortalt andre om hendelsen har de reagert, men jeg har forsvart ham fordi jeg har vært så stor fan. Det var først når Sumaya Jirde Ali fortalte om sin opplevelse, at jeg klarte å se ordene og handlingene for det de faktisk var», skrev Loftsgård på Facebook.

Det var i forrige uke at Antonsen ble anmeldt for rasisme og hensynsløs adferd Sumaya Jirde Ali.

Oslo statsadvokatembeter henla fredag saken mot Antonsen.

Antonsen skal ha kommet med rasistiske utsagn mot Jirde Ali på Bar Boca på Grünerløkka i Oslo for fire uker siden.