Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 21. november.

Støre besøker britisk hangarskip

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøker hangarskipet HMS Queen Elizabeth, der han blant annet møter mannskap om bord. Hangarskipet, som leder Storbritannias Carrier Strike Group, har vært en del av øvelsen Operation Achillean i Nord-Atlanteren sammen med andre medlemsland i NATO- og Joint Expeditionary Force (JEF).

Markering av at Flirt-tog 150 er kommet

Norske tog inviterer til markering av at Flirt-tog nummer 150 er levert av Stadler. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) skal holde tale. Tog av denne typen ble først levert til NSB fra 2010, og siden til materiellselskapet Norske tog. Togene blir brukt på regiontogstrekningene i Norge.

Fredssamtaler for Kongo

Østafrikanske land møtes til fredssamtaler om Kongo. Samtalene skal vare til og med 27. november og er lagt til Nairobi i Kenya. Det er lederne i EAC-landene som skal møtes i et forsøk på å skape fred i konfliktherjede Øst-Kongo. EAC består av sju nasjoner i Øst-Afrika.

VM-sluttspill for menn i Qatar

Gruppespillet i fotball-VM fortsetter i Qatar. England spiller mot Iran klokka 14.00, Senegal møter Nederland klokka 17.00 og USA spiller mot Wales 20.00.

Rettssaken mot Mason Greenwood starter

Rettssaken mot Manchester United-spiller Mason Greenwood starter. Han er siktet for voldtektsforsøk og fysisk vold. Greenwood har siden den første pågripelsen vært suspendert av klubben.