Nattens viktigste nyheter

Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Dødstallet stiger i Seoul

Minst 151 personer er bekreftet døde i halloween-tragedien i den sørkoreanske hovedstaden. Minst 82 personer er skadd. Det oppsto trengsel og panikk under halloween-feiringen lørdag, og tusenvis ble trengt sammen i en smal gate i et av byens utelivsdistrikt.

Ifølge brannsjef Choi Seong-beom i Yongsan-distriktet i Seoul er det folk fra Norge, Iran, Usbekistan og Kina blant 19 døde utlendingene i tragedien. Pressetalsperson i utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, sier at UD har mottatt informasjon om at norske borgere kan være rammet i den tragiske hendelsen, men kan ikke bekrefte det før de har innhentet mer informasjon.

Minst 100 drept i bombeangrep i Somalia

Minst 100 mennesker ble drept og over 300 skadd i eksplosjoner ved utdanningsdepartementet i Somalias hovedstad Mogadishu, opplyser landets president Hassan Sheikh Mohamud.

Angrepet var en selvmordsaksjon, sier en talsmann for politiet og legger til at de fleste av de drepte var sivile. I alt fire militante jihadister var involvert i angrepet, ifølge talsmannen.

Lula har knapp ledelse dagen før valget

Lula da Silva har fortsatt en knapp ledelse på president Jair Bolsonaro dagen før valget i Brasil søndag.

Lula har støtte fra 52 prosent av velgerne, mens Bolsonaro støttes av 48 prosent, ifølge målingen til Datafolha. Det betyr at Lulas ledelse har krympet noe fra 53–47 i forrige uke.

Venstrekandidaten Lula vant første runde i valget i oktober med 48 mot 43 prosent for den sittende presidenten, Jair Bolsonaro

Nytt tap for Zuccarellos Wild

Minnesota Wild kom til kort og klarte ikke å holde rekken med to seire på rad ved like. Det ble tap mot Detroit Red Wings lørdag kveld.

Kampens første mål ble riktignok skåret av Wild ved Kirill Kaprizov, 1.28 minutter ut i kampens første periode. Men etter det sa det stopp, og det ble ingen gjentakelse av scoringen Mats Zuccarello hadde mot Ottawa Senators torsdag.

Kampen endte 2–1 til Red Wings.