Dette skjer i dag

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 28. september.

Lærerne tilbake på jobb

Etter en langvarig arbeidskonflikt skal flere tusen lærere etter planen tilbake på jobb i dag. Det skjer etter at regjeringen i går valgte å gripe inn i lærerstreiken og foreslo tvungen lønnsnemnd. Lærerforeningene har uttrykt sinne og skuffelse over hvordan streiken ble avsluttet. Om lag 70.000 barn og unge var berørt av streiken da regjeringen grep inn, anslår Utdanningsdirektoratet. Det omfattet 50.000 elever i grunnskolen og 20.000 elever i videregående skole.

Støre og Vedum holder pressekonferanse med ukjent tema

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skal møte pressen i Åmot i dag, men uten å ville si noe om hva det gjelder. Pressekonferansen skal foregå på Blaafarveværket, men regjeringen holder kortene tett til brystet når det gjelder temaet.

Dumaen skal behandle annektering

Den russiske nasjonalforsamlingen skal etter planen behandle spørsmålet om annektering av okkuperte ukrainske områder, etter såkalte folkeavstemninger som har ført til bred internasjonal fordømmelse. Ukraina og en rekke vestlige land, deriblant Norge, har allerede varslet at de ikke vil anerkjenne resultatet av avstemningene. Det er lite som tyder på at velgerne i de russiskstøttede utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk og de russiskokkuperte delene av fylkene Kherson og Zaporizjzja har fått delta i frie og rettferdige valg.

Verretts sak mot Se og Hør blir behandlet i PFU

Klagen fra Durek Verrett mot Se og Hør er blant sakene som skal behandles når Pressens Faglige Utvalg i dag. Prinsesse Märtha Louises forlovede har sendt en klage på Se og Hør-artikkelen «Durek er alvorlig syk». Durek Verrett mener at Se og Hør har brutt Vær varsom-plakaten på tre punkter. Se og Hør avviser at de har brutt god presseskikk.

Brann og Rosenborg kjemper om mesterligaplasser

Det er andre kamp i den avgjørende runden for å sikre seg plasser i gruppespillet til mesterligaen i kvinnefotball. Brann må vinne mot svenske Rosengård for å sikre plassen, og i det oppgjøret står det 1-1 etter første kamp. Rosenborg ble knust 3-0 av spanske Real Madrid i sin første kamp og må virkelig få til en snuoperasjon om de skal være med i gruppespillet, som starter i oktober.