Dette skjer i dag

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 30. juli.

Norway Cup i Oslo

Omtrent 1.850 lag er påmeldt til årets Norway Cup. Lørdag er det deltakerparade og stor åpningskonsert på Ekebergsletta. Kampene begynner søndag morgen.

Etter to år med Norway Cup-tørke grunnet pandemien er verdens største fotballturnering endelig tilbake, 50 år etter første turnering i 1972.

Verdensdagen mot menneskehandel

Verdensdagen mot menneskehandel markeres av FN og alle verdens land. Årets tema fokuserer på teknologiens rolle som et verktøy som både kan muliggjøre og hindre menneskehandel.

Ifølge FN er mer enn 60 prosent av kjente ofre for menneskehandel kvinner eller jenter, og de fleste er utsatt for seksuell utnyttelse.

Haaland og Manchester City møter Liverpool i engelsk supercup

De to dominerende klubbene i engelsk fotball møtes i Leicester lørdag. Det er forrige sesongs liga- og FA-cupvinner som spiller om Community Shield-trofeet. Det er ventet at Erling Braut Haaland kommer på banen i kampen.

Det vil i så fall være hans første kamp på britisk jord etter overgangen fra Borussia Dortmund.

16. runde spilles i eliteserien for menn

Fem av kampene spilles i fotballens eliteserie for menn. Klokka 16: Aalesund – Bodø/Glimt. Klokka 18: HamKam – Kristiansund, Odd – Rosenborg, Tromsø – Sandefjord. Klokka 20: Jerv – Vålerenga.

Molde og Lillestrøm ligger øverst på tabellen med henholdsvis 36 og 33 poeng.