TV 2-journalist beklager egen oppførsel

TV 2-journalist Fredrik Græsvik sendte flere meldinger til finansmannen Eirik Furuseth som sistnevnte oppfattet som truende. Nå beklager både TV 2 og journalisten. Foto: Vidar Ruud / NTB Les mer Lukk

Finansmannen Eirik Furuseth er ikke fornøyd med beklagelsene han har fått fra TV 2 og TV 2-journalist Fredrik Græsvik. Han sier at saken nok vil ende i PFU.

– Jeg opplever det ikke som en reell beklagelse, sier Furuseth til VG.

Han mener at han har blitt utsatt for maktmisbruk og trakassering fra en mektig medieaktør, og sier at han blir provosert når de sier at de beklager «henvendelsen».

Utenrikssjef Aslaug Cecilie Henriksen, som er Græsviks nærmeste leder, sier til avisa at finansmannen selvsagt er i sin fulle rett til å levere en klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

– Vi kommer til å være like tydelig i vår beklagelse ovenfor PFU som vi er her, sier hun.

Ble beskyldt for rasisme

Beklagelsene fra TV 2 og Fredrik Græsvik kommer etter at den anerkjente journalisten tok kontakt med Furuseth og hans arbeidsgiver etter at finansmannen på egen Facebook-konto kritiserte TV 2s dekning av helgens masseskyting i Oslo.

Kort tid senere sender Græsvik flere meldinger til Furuseth, som sistnevnte oppfatter som truende, ifølge Nettavisen som skrev om saken først.

Græsvik beskyldte Furuseth for det han oppfattet som rasisme og homohets. Deretter sendte journalisten mail til Furuseths arbeidsgiver med forespørsel om intervju om Furuseths angivelige meninger.

Arbeidsgiveren reagerte kraftig på Græsviks beskyldninger og tok kontakt med TV 2 og ba om at påstandene ble dokumentert. I sin mail til TV 2 skriver de videre at de har nulltoleranse for rasisme og diskriminering, og at Furuseth har vært en pådriver for nettopp dette.

TV 2 har beklaget

Da Nettavisen tok kontakt, beklaget TV 2 hendelsen.

– Vi beklager at henvendelsen ble sendt fra journalisten overhodet. Det var ikke dekning for slike påstander, og er dermed brudd på våre egne rutiner, skrev utenrikssjef Aslaug Henriksen i TV 2 til Nettavisen.

Torsdag beklager også TV 2s mangeårige USA-korrespondent. I en tekstmelding, blant annet sendt til VG og Medier24 , skriver journalisten følgende:

– Jeg beklager overfor Furuseth, hans arbeidsgiver og også min egen arbeidsgiver TV 2. Jeg skulle selvfølgelig ikke ha sendt denne henvendelsen, og forstår at dette kan svekke tilliten til meg som journalist.