Høyre dobbelt så stort som Ap i Bergen

Mens Ap og byrådsleder Roger Valhammer gjør det elendig på den siste bergensmålingen, har Høyre medvind i vestlandshovedstaden. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB Les mer Lukk

Mens Ap på 16 prosent gjør det dårligere enn på 100 år i en meningsmåling i Bergen, gjør Høyre et byks til 32,6 prosent.

Etter en dramatisk nominasjonskamp i Bergen Høyre nylig, kan listetopp Christine Meyer glede seg over at nesten en tredel av bergenserne vil stemme på partiet hennes, ifølge Bergensavisens junimåling.

– Men det som teller er oppslutning i valg, og vi skal jobbe hardt for å beholde dette, sier Meyer om en oppslutning på 32,6 prosent, 5,7 prosentpoeng mer enn i mai. Det ville gitt 23 plasser i kommunestyret, der det kreves 34 for å få flertall.

Det ville akkurat vært mulig sammen med KrF, Venstre og Frp om junimålingen var valgresultatet. Venstre går fram 1,1 prosentpoeng til 5,4, mens Frp går fram 0,7 til 7 prosent. KrF går marginalt tilbake – 0,2 prosentpoeng – til 2,7.

For Ap og byrådsleder Roger Valhammer er tallene fra Sentio lite lystig lesing. Med en nedgang på 2,3 prosentpoeng, havner partiet på 16 prosent.

Rødt mister nesten en tredel av sin oppslutning og går tilbake 3,7 prosentpoeng til 7,8 prosent. SV faller 0,7 prosentpoeng til 11,6 prosent, mens Sp går tilbake 1,1 prosentpoeng til 2,7 prosent.

MDG havner på 7,5 prosent (-1 prosentpoeng) mens bompengemotstanderne i FNB går fram 0,3 til 0,9 prosent. Gruppen «andre» samler 6,1 prosent, halvannet prosentpoeng mer enn ved forrige måling.