SAS-pilotene fortsetter meklingen i tre dager til

Etter at fristen gikk ut for SAS-pilotene natt til onsdag, opplyser riksmekler Mats Ruland at partene har satt en ny frist om tre dager. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Les mer Lukk

SAS og pilotene er enige om å fortsette meklingen og har satt ny frist om tre dager. Flyene går som planlagt onsdag.

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til onsdag, men en halvtimes tid senere kom det beskjed om en ny frist om tre dager, skriver Dagens Næringsliv. Den nye fristen er dermed ved midnatt natt til lørdag 2. juli.

– Det er fordi det er komplekse spørsmål som skal få en løsning, sier den norske Riksmekleren Mats Wilhelm Ruland til pressekorpset i Stockholm, der meklingen foregår.

Mens slike meklinger ofte fortsetter på overtid i Norge, er det ikke tradisjon for dette i Sverige og Danmark, opplyser Ruland til E24.

I Norge har Norsk Flygerforbund varslet plassoppsigelse for 256 medlemmer, mens Parat vil ta ut opptil 170 medlemmer i streik hvis det ikke blir enighet. Med den nye fristen vil det ta noen dager til før det blir klart om en streik blant pilotene kan unngås.

– Meglingen i Norge fortsetter i tre døgn til. Dette er alvorlige spørsmål for SAS og for kundene, sier selskapets forhandlingsleder Marianne Hernæs.