Over 150 avlyste flygninger mandag: – Det begynner å bli krevende

Widerøe er hardt rammet av flyteknikerkonflikten og innstiller over 100 avganger mandag. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB Les mer Lukk

Det er mandag meldt om minst 153 kansellerte flygninger, skriver VG. Situasjonen begynner å bli krevende, opplyser SAS.

Natt til søndag ble konflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) trappet opp med lockout, og 450 flyteknikere får ikke gå på jobb.

Ifølge opplysninger VG har samlet inn, ble 199 avganger innstilt søndag. Mandag har minst 153 flygninger blitt kansellert, flesteparten av dem hos Widerøe.

– Vi prøver så godt det lar seg gjøre å gjennomføre flygninger både mellom strekninger som for eksempel Bergen og Tromsø, men også utenlandsflygninger, sa kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe søndag kveld.

SAS har innstilt 16 avganger, både innenriks og utenriks. De er imidlertid ikke relatert til den pågående konflikten. SAS har hittil ikke kansellert flygninger som følge av streiken, noe som hovedsakelig skyldes innfasing av nye Airbus-fly som krever mindre vedlikehold enn Boeing-flyene de erstatter.

Men nå kan situasjonen raskt endre seg, ifølge selskapets norske pressesjef Tonje Sund.

– Det begynner å bli krevende, og vi ser at det kan komme kanselleringer. Det skjer uforutsette ting i en operativ flyhverdag, og etter hvert som tiden går, så kan det komme kanselleringer. Kommer det en uforutsett hendelse nå, så vil det fort få konsekvenser, sier Sund til NTB.

Norwegian hadde tre kanselleringer søndag og har foreløpig kansellert to avganger mandag. Flyselskapet Flyr er ikke berørt av streiken ettersom de ikke har ansatte som er organisert i NFO.