Volkswagen inngår britisk forlik etter utslippsjuks

Den såkalte dieselgate-saken begynte for alvor å rulle i 2015 da Volkswagen innrømmet å ha installert programvare i elleve millioner dieselkjøretøy verden rundt for å lure utslippstester og få bilene til å fremstå som mindre forurensende enn de egentlig er. Les mer Lukk

Tyske Volkswagen betaler ut 193 millioner pund til briter personer etter dieselgate-skandalen, der selskapet jukset med utslippstallene for bilene sine.

Bilprodusenten har blitt saksøkt i en rekke land etter at det i 2015 ble kjent at selskapet hadde installert programvare i 11 millioner dieselbiler som førte til at bilene viste kunstig lave utslipp ved testing.

Et gruppesøksmål ble i ettertid anlagt på vegne av rundt 91.000 personer i England og Wales, men Volkswagen har nå valgt å inngå forlik for å unngå en lang og potensielt kostbar rettssak.

– Forliket innebærer ingen innrømmelser med hensyn til ansvar, årsakssammenheng eller tap fra noen av de tiltalte i gruppesøksmålet, heter det i en uttalelse fra den tyske bilprodusenten.

Utbetalingene tilsvarer drøyt 2,3 milliarder kroner med dagens kurs.