Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene i dag fredag 29. april.

Pressekonferanse om integrering av ukrainske flyktninger

Regjeringen legger fram et forslag til tilpasninger for å sikre raskere bosetning og integrering av flyktninger fra Ukraina klokken 12.15 i Marmorhallen i Oslo. Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap), kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) og kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) holder pressekonferansen. Generaldirektør Libe Rieber-Mohn i IMDi og direktør Frode Forfang i UDI deltar også.

Sveriges utenriksminister til Finland

Sveriges utenriksminister Ann Linde reiser til Helsingfors hvor hun møter Finlands utenriksminister for å diskutere Nato-medlemskap. Det holdes pressemøte klokken 12.15 i Helsingfors. Innen midten av mai skal Finland og Sverige være enige om mulig Nato-søknad.

Fremskrittspartiet sparker i gang landsmøte

Første dag av Frps landsmøte starter i dag på Clairon Airport Hotel på Gardermoen. Klokken 11.30 skal partileder Sylvi Listhaug tale. Dagen byr på debatt og valg, og avsluttes med middag. Landsmøtet fortsetter lørdag.

Dom i saken mot «Jihadi Ringo»

Det faller en dom i saken mot IS-medlemmet Alexanda Amon Kotey i en domstol i Virginia i USA. Kotey var medlem av en beryktet gruppe innen IS som holdt, torturerte og drepte utenlandske fanger i årene fra 2012 til 2015. Gruppen ble omtalt som «The Beatles».

Norge møter Danmark i VM-oppkjøring i ishockey

Norges A-landslag møter danskene til VM-oppkjøring i ishockey i Asker både i dag og på lørdag. Ishockeylandslagets avtroppende trener Petter Thoresen har som målsetting å overlevere Norge med fortsatt A-status etter VM. Laget drar til VM i Finland rundt 10. mai hvor første VM-kamp går 13. mai.