Mehl tror lokalpolitisk motstand er spikeren i kista for nytt fengsel i Oslo

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) leter etter tomter utenfor Oslo til nytt fengsel for hovedstaden. Les mer Lukk

Justisminister Emilie Enger Mehl leter etter tomter utenfor Oslo til nytt fengsel grunnet stor lokalpolitisk motstand. Men hun utelukker ikke statlig tvang.

– Når Oslo kommune ikke ønsker et nytt fengsel på Bredtvet, vil et nytt fengsel etter alt å dømme ikke kunne lokaliseres i Oslo. Det haster med å finne en tomt for et nytt fengsel, og jeg vil nå arbeide videre med utgangspunkt i at nye fengselsplasser legges utenfor Oslo kommune, sier Mehl (Sp) til Avisa Oslo torsdag.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sa onsdag kveld til samme avis at han anså saken, som er å få på plass et nytt fengsel i Oslo, som død og begravet. Dette som følge av at både Høyre, SV og MDG er imot å legge fengselet på Bredtvet, som Statsbygg har vurdert som den mest aktuelle tomten.

Mehl gir en lignende uttalelse til NRK , men lukker ifølge kanalen ikke døra helt for at staten kan gripe inn dersom det trengs. Hun understreker at det haster å få på plass et nytt fengsel.

– Nå kommer jeg til å se etter tomter utenfor Oslo, sier hun, og legger til at regjeringen vil «gå bredt til verks og se på alle muligheter».