VG: Tidligere realitydeltager siktet i Tolga-saken

Fire menn er pågrepet og siktet etter at en 20 år gammel mann ble skutt og bortført fra en bolig i Tolga natt til 2. januar. Foto: Annika Byrde / NTB Les mer Lukk

En tidligere realitydeltager i 20-årene er siktet for frihetsberøvelse i Tolga-saken.

Mannen ble siktet i saken onsdag, melder VG.

Han er er tidligere dømt for flere seksuallovbrudd, ifølge avisen.

Meldte seg ikke frivillig

Mannen ble pågrepet av politiet onsdag. Den siktede ble pågrepet i 13.30-tiden, om lag halvannen time etter at politiet etterlyste vedkommende.

– Utover at vedkommende ikke meldte seg frivillig, og at pågripelsen for øvrig forløp uten dramatikk, kan vi ikke gå nærmere inn på detaljer om hvor og hvordan dette foregikk, sa politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland ved Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse onsdag.

Fra før er tre menn pågrepet og varetektsfengslet i bortføringssaken. Alle de fire er menn i 20-årene og tre av dem er tidligere straffedømt. De er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til det. Tre er bosatt i Oslo, og én er bosatt i Hamar.

20-åring bortført

Hendelsen skjedde natt til søndag 2. januar i en bolig i Tolga nord i Østerdalen. Da politiet kom fram ble en 20 år gammel mann meldt bortført, og foreldrene hans ble kjørt til legevakt.

Søndag kveld dukket han opp på et tog på Gardermoen, der han ba konduktøren om å få låne en telefon.

Ifølge politiet ble 20-åringen skutt da han ble bortført, men han ble ikke alvorlig skadd. En av politiets teorier er at gjeld var bakgrunnen for hendelsen.

Politiet opplyste onsdag at alle de fire pågrepne i Tolga-saken er tidligere straffedømt. Dette er nå korrigert. Det er kun tre av de pågrepne er straffedømt. Den første pågrepne er kun straffet i form av forelegg, og er dermed ikke straffedømt.