Dette skjer i dag

Foto: Torstein Bøe / NTB
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 13. januar.

Pressekonferanse om koronasituasjonen

Det er ventet enkelte lettelser og justeringer i koronatiltakene når regjeringen i kveld holder pressekonferanse om koronasituasjonen. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) er blant statsrådene som deltar – i tillegg til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Ekstremværet fortsetter

Ekstremværet Gyda viste i går muskler. Da ble busser blåst av veien, naust tatt av flodbølger og skip grunnstøtte. Ekstremværet er ventet å herje fram til i morgen – med voldsomme regnmengder, storm, kjempebølger, mildvær og såpeglatte veier.

Ukerapport for influensa

Folkehelseinstituttet legger fram sin ukerapport om influensa. Det er lavt nivå av influensa i Norge – og FHI mener at koronatiltakene kan ha begrenset spredningen. Influensa er blant sykdommene som sammen med covid-19 legger press på det norske helsevesenet.

OSSE-møte om Ukraina

Representanter i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) skal diskutere bekymringer knyttet til situasjonen mellom Ukraina og Russland.

Norges første kamp i håndball-EM

Slovakia er motstander i Norges første kamp i årets håndball-EM. Også Russland og Litauen er i Norges gruppe. I forrige EM tok det norske laget bronse.

Arsenal i ligacupens semifinale

Martin Ødegaard og hans Arsenal møter Liverpool på Anfield i den første semifinalekampen i den engelske ligacupen. Returkampen spilles hjemme i London neste torsdag. Vinneren av semifinalen møter Chelsea i finalen på Wembley 27. februar.