Smitte på cruiseskip i Stavanger – passasjerer får likevel gå i land

Til tross for coronasmitte og flere personer i isolasjon på cruiseskipet Ventura, får passasjerer gå i land i Stavanger. Det reagerer beredskapssjefen på.

– Dette er ikke uproblematisk, selv om de har gode smittevernregler om bord, sier beredskapssjef Torstein Nilsen i Stavanger kommune til NRK.

Heller ikke helsemyndighetene er begeistret. De mener passasjerene burde blitt værende om bord.

– Jeg mener jo at dette er spesielt, med tanke på at smittesituasjonen er slik den er nå, sier helsesjef Runar Johannessen i Stavanger til kanalen.

Klokken 9 på nyttårsaften var passasjasjerer på vei ut av cruiseskipet. Alle som er coronasmittet eller har vært i kontakt med smittede, må være i isolasjon på skipet.

– I går kveld fikk vi beskjed om at det var personer i mannskapet som hadde fått påvist smitte, senere på kvelden kom det inn melding om at en passasjer også var smittet, sier fungerende havnedirektør i Stavanger, Odd Bjørn Bekkeheien.

Det dreier seg om fem til sju i mannskapet som er smittet. Både de og den smittede passasjeren er satt i isolasjon. Bekkeheien sier til kanalen at det ifølge rederiet er en ung jente som er smittet, og mannskapet som har fått påvist smitte, skal ikke ha hatt kontakt med passasjerer.

Cruiseskipet har en kapasitet på om lag 3.600 passasjerer, men det er 1.600 passasjerer nå. Skipet kom fra Southampton til Stavanger fredag morgen. Ifølge havnesjefen er alle om bord fullvaksinert og vært gjennom strenge kontroller.