Utsira på topp i andel oppfriskningsvaksinerte – Rødøy på bunn

Utsira kommune ligger best an når det gjelder å ha tilbudt innbyggerne sine som er over 45 år en oppfriskningsdose. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Les mer Lukk

Innen midten av januar skal alle over 45 år ha fått tilbud om en oppfriskningsdose. I Utsira har 90 prosent av personene i aldersgruppen nå fått tilbudet.

Ordfører Marte Eide Klovning (Ap) i Norges minste kommune sier til NRK at det som hindrer kommunen i å sette flere oppfriskningsdoser, er at det må gå tjue uker mellom vaksinene.

Andre kommuner som ligger godt an, er Evje og Hornnes, Frosta, Åmot, Rennebu, Karasjok, Rindal, Iveland og Eidskog – der har mellom 74 og 83 prosent av innbyggerne over 45 år fått oppfriskningstilbud.

I den andre enden av lista ligger Rødøy, Øksnes, Lebesby, Bærum, Røst, Nes, Alta, Fjord og Kinn kommune – hvor en andel mellom 39 og 45 prosent i aldersgruppen har fått vaksinetilbud.

Rødøy-ordfører Inger Monsen (Ap/KrF) sier til NRK at årsaken til jumboplasseringen blant annet er omfordelingen i sommer, der kommuner med høyt smittetrykk fikk flere vaksinedoser.

– Vi har drop-in-vaksinering nå i romjula, men vi når bare et begrenset antall som er klare etter tjue uker, sier hun.