Mistenkelige gjenstander ved politihuset i Stavanger fraktet vekk

Bombegruppa har gjennomført undersøkelser av gjenstandene som ble levert på politihuset i Stavanger mandag, og vurdert dem som sikre å frakte bort.

Gjenstandene tas med vekk av Forsvaret, og området åpnes snart for publikum, opplyste Sørvest politidistrikt i 20-tiden mandag.

Det var like før klokka 9 mandag morgen at en mann leverte de mistenkelige gjenstandene på politihuset. Mannen ble tatt hånd om av politiet, som har vært i samtaler med ham.

Stavanger Aftenblad omtalte saken først.

– Han kom til oss med gjenstander som, slik vi har forstått det, har vært i hans besittelse en stund. Han ønsket ikke å ha dette liggende hjemme lenger. Derfor kom han til oss med det, sa politiets innsatsleder på stedet, Sten Kristian Lund, til avisen.

Gjenstandene ble først undersøkt av Forsvaret, som vurderte dem som ikke sprengningsfarlige. Senere kom bombegruppa for å dobbeltsjekke, først bilen gjenstandene ble levert i.

Mannens leilighet er også gjennomsøkt, uten funn. Mannen ble innledningsvis mistenkt for brudd å brann- og eksplosjonsvernloven, men til Aftenbladet opplyser jourhavende jurist Anne Mette Dale at mannen nå har status som siktet.

Personer på nærliggende kontorer ble evakuert etter meldingen, men allerede rundt klokka 11.30 hadde disse fått lov til å vende tilbake til kontorene sine.