Politiet frigir navn etter Kvam-ulykken

Politiet har funnet det de mener er båten de tre forsøkte å krysse elven med. Det er også funnet en åre og noen klær. Foto: Marit Hommedal / NTB Les mer Lukk

Politiet har frigitt navnene til de tre som er antatt omkommet etter ulykken i Kvam søndag kveld.

Det er Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68) som er antatt omkommet etter ulykken i Kvam, opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag.

Det er en relasjon mellom de savnede, men politiet ønsket ikke å gå nærmere inn på dette foreløpig.

Mandag kveld gjorde politiet det klart at de ikke lenger har håp om å finne de tre savnede i Kvam i live. Leteaksjonen ble nedskalert, og det søkes nå etter antatt omkomne.

Meldt savnet søndag

Denne båten ble tatt av strømmen. Tre personer er forsvunnet i denne elva ved Tokagjelet i Kvam. Foto: Marit Hommedal / NTB Les mer Lukk

De tre ble meldt savnet søndag kveld etter at de forsøkte å krysse Tokagjelselva i en liten båt like overfor en stor foss med et fall på 15 meter.

Politiet har funnet det de mener er båten de tre forsøkte å krysse elven med. Det er også funnet en åre og noen klær.

Båten er ennå ikke hentet opp. Den er grønn, samme farge som båten de tre benyttet. Politiet er derfor rimelig sikre på at det er riktig båt.

Nye observasjoner

– Fokuset er fortsatt å finne de tre savnede personene, sier innsatsleder Svein Valland Laupsa i Vest politidistrikt.

Laupsa opplyser at det er gjort observasjoner i Tokagjelet i nærheten av fossen, og at de utover tirsdagen fortsetter med økte frivillige ressurser i Movatnet.

– Disse observasjonene gjør at vi kommer til å gå ned dit i løpet av dagen og undersøke nærmere, sier Laupsa.

Det er mannskaper fra alpin redningsgruppe og elveredningsgruppe fra Røde Kors som kommer til å bli firt ned i området i en kurv fra en kranbil som er rekvirert.

Han opplyser også at de markeringene som hunder gjorde tidligere noen meter fra land, er undersøkt av dykkere fra Bergen brannvesen uten at det ble gjort funn relevante for letingen.

Kommer nært på

Alle de tre antatt omkomne kommer fra Askøy kommune, og ordfører Siv Høgtun, som deltok på politiets pressebrif tirsdag formiddag, sier at i en kommune med rundt 30.000 innbyggere, er det mange som kjenner de savnede.

– Dette er en utrolig tragisk hendelse som kommer nærmere oss nå som navnene er kjent. Det er mange som kjenner disse personene, både pårørende, nære venner, arbeidskolleger, naboer, barn og barnebarn i skoler og barnehager.

Hun oppfordrer alle til å ta vare på hverandre i denne situasjonen og sier at kommunen gjør alt de har mulighet til å gjøre for å ta vare på de pårørende.

Saken oppdateres