Politiet: Person skutt på Stovner i Oslo

Politiet ble varslet om at en person var skutt på Stovner i Oslo klokken 21.18 mandag kveld. Les mer Lukk

En person er sendt til sykehus etter å ha blitt skutt på Stovner i Oslo mandag kveld. Store politiressurser leter etter én eller flere gjerningspersoner.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 21.18 mandag kveld.

– Vi fikk melding om at en person var skutt utenfor Stovner senter. Da sendte vi selvsagt store ressurser, og vi er nå i gang med søk for å finne gjerningsperson, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Bilder fra stedet viser et større avsperret område nedenfor hovedinngangen til Stovner senter. Lie opplyser at det var flere vitner til hendelsen, og at politiet snakker med folk på stedet.

– Vi er godt i gang med den innledende etterforskningen, sier Lie.

Det er både politihelikopter og hundepatruljer på stedet. Vedkommende som ble skutt, ble fraktet til sykehus, men tilstanden til vedkommende er uavklart.

De siste ukene og månedene har det vært en rekke skyteepisoder i hovedstaden, og i underkant av ti personer er skutt på litt over to måneder. I starten av oktober ble 20 år gamle Hamse Hashi Adan skutt og drept ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo.

Politiet uttrykte tidligere denne måneden forståelse for at folk er bekymret for de hyppige skyteepisodene. De har sagt at de tar skytingen på største alvor, men at de ikke ser noen sammenheng mellom dem.

Saken oppdateres.