Væpnet politiaksjon etter at en mann ble skutt i Trondheim

Politiet leter etter to gjerningspersoner etter at en mann i 40-årene ble skutt i Trondheim natt til torsdag. To personer er fra før pågrepet i saken.

– Vi har avhørt den fornærmede, som ligger på St. Olavs hospital, han har utpekt de to personene han mener er gjerningspersonene. Det er de vi nå søker etter. Ellers venter vi på å ta ytterligere avhør av den fornærmede, sier Politiadvokat Bente Bøklepp til NTB torsdag ettermiddag.

Politiet fikk inn melding om at mann i slutten av 40-årene hadde blitt skutt i Trondheim klokka 2.37.

– Fornærmede er ikke livstruende skadd, sier Bøklepp.

Politiet vil ikke si hvor den fornærmede ble funnet.

Ifølge Adresseavisen gjorde politiet undersøkelser i en bygård torsdag morgen. Også krimteknikere var på plass, en drone ble også tatt i bruk i området.

– Det er en relasjon mellom den fornærmede og gjerningsperson, sa operasjonsleder Anlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt til avisen tidligere torsdag.

Gikk til væpnet aksjon

I 10-tiden torsdag opplyste politiet at to personer er pågrepet i saken. Politiet leter nå etter en mann og en kvinne. Begge er i 50-årene.

– De som nå er pågrepet har status som medvirkning til grov kroppsskade, hvilken rolle de har er fortsatt uklart, opplyser Bøklepp til NTB.

Torsdag ettermiddag gjennomførte politiet en væpnet aksjon i et bygg på Lademoen i Trondheim.

En mann ble påsatt håndjern og ført vekk av politiet. Bøklepp opplyser til Adresseavisen at vedkommende har status som vitne i saken.

– Det kan hende han har observert noe eller har opplysninger i saken, sier politiets innsatsleder Mattis Hamborg til avisa i 14.20-tiden.

Kjenninger av politiet

Samtidig ber politiet om tips i saken, og alle observasjoner av personer og kjøretøy er av interesse.

Personer som har sett eller hørt noe mellom klokken 2 og 3 i området Anders Buens gate til Anton Kalvaas gate på Lademoen, bes melde fra.

– Både fornærmede og gjerningspersoner er kjent for politiet fra før, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet karakteriserer hendelsen som alvorlig.