Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 11. september.

SIAN-markering i Oslo

Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) holder en markering utenfor den amerikanske ambassaden på årsdagen for terrorangrepene i 2001. Sju personer ble pågrepet etter forrige Sian-demonstrasjon i Oslo, på Kontraskjæret. Alle de pågrepne var motdemonstranter.

20 års markering siden terrorangrepene i USA

Når 20-årsdagen for terrorangrepene markeres lørdag, blir det holdt ett minutts stillhet for hvert av flyene som ble fløyet inn i bygninger eller styrtet. President Joe Biden deltar trolig på seremonien på Manhattan, der mannskaper fra brannvesenet og politiet skal stå æresvakt. Til sammen 2.976 mennesker døde i angrepene.

Dugnadsuke for naturen

For femte året på rad inviterer Hold Norge Rent til en hel uke med frivillig opprydding. Hver dag i løpet av uka oppfordres alle til rydding langs elver, innsjøer og strender, på holmer og øyer og under vann. Målet er å engasjere flest mulig til å bli med ut å rydde søppel. Uka avsluttes med den store Strandryddedagen 18. september.

Fotball-NM kvinner

Lørdag spilles to av kvartfinalene i NM for kvinner. Regjerende cupmestre Vålerenga spiller borte mot Kolbotn klokken 17, mens Sandviken tar imot Fløya klokken 13.

Eliteserien

Lørdag spilles to kamper i Eliteserien i fotball. Et Brann-lag i poengnød møter Lillestrøm bort, mens Stabæk tar imot Viking. Begge kampene starter klokken 18.