Blandet resultat for Norwegian i første halvår

Mange av Norwegians fly sto på bakken gjennom 2020 på grunn av coronautbruddet. Nå går det gradvis bedre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Les mer Lukk

Norwegian har hatt framgang etter restruktureringen og gjenåpningen av samfunnet. Driftsresultatet endte likevel på minus 766 millioner kroner i andre kvartal.

– I andre kvartal 2021 avsluttet Norwegian en vellykket rekonstruksjonsprosess som førte til at selskapets egenkapital økte til 10,7 milliarder kroner, skriver flyselskapet, som la fram sine resultater for andre kvartal, i en pressemelding.

Videre skriver Norwegian varmt om en stor økning i tilgangen til kontanter og likvide midler. Resultatet før skatt i første halvår var på 1,59 milliarder kroner, mens selskapet led et massivt tap i samme periode i 2020.

Selskapet leverte imidlertid ikke like sterkt i andre kvartal som håpet. Flyselskaper tjener vanligvis godt med penger i andre kvartal, fra april til juni. Selskapet fikk en omsetning på 336 millioner kroner, som er en økning på 81 millioner fra første kvartal, men driftsresultatet endte på minus 766 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Det betyr altså at selskapet hadde 766 millioner mer i driftskostnader enn i driftsinntekter.

Rapporten viser imidlertid ikke tallene for juli. Trafikktallene i den måneden viste en nær dobling av passasjerantallet fra samme tid i fjor, til 695.830, skriver E24.