Stein knuste bil i tunnel: – Jeg har hatt utrolig flaks

En ett tonn tung steinblokk falt ned på en bil i Trodaltunnelen på E39 torsdag. Foto: Mesta / NTB Les mer Lukk

– Tenk at jeg er i live, sier Grzegorz Mazur (41) dagen etter at en stein raste ned fra taket i Trodalstunnelen på E39 i Masfjorden og smadret bilen hans.

– Jeg har hatt ufattelig flaks. Det var snakk om sekunder, og plutselig så jeg ingenting foran meg. Det var mye støv. Jeg kjørte litt fram og sjekket bakover, da så jeg at det ikke lenger var noe tak på bilen. Det var en skremmende opplevelse, sier Grzegorz Mazur til TV 2.

– Tenk at jeg er i live

Mazur var på vei for å hente barna på 14 og 19 år og deres mormor på Flesland flyplass i Bergen da det plutselig smalt inne i Trodaltunnelen.

Hendelsen skjedde i 14-tiden torsdag. Mazur kom fra det uten skader.

– Tenk at jeg er i live, sier han.

Statens vegvesen beklaget fredag steinnedfallet på det sterkeste. Siste inspeksjon av tunnelen var så sent som i juni/juli i sommer og ble sluttført bare tre dager før hendelsen. Tunnelen har i tillegg gjennomgått en oppgradering. Vegvesenet tar nå en gjennomgang av rutinene for å se om det er noe de kunne gjort annerledes.

– Jeg har fått et nytt liv

– Det viktigste er at menneskeliv ikke gikk tapt, og det er vi glade for, sier avdelingsdirektør Svenn Finden i Statens vegvesen Drift og vedlikehold vest.

– Dette viser at geologi ikke er en eksakt vitenskap. Fjell er et materiale som er i bevegelse, understreker han.

Mazuer sier til NRK at han ser på ulykken som en ny sjanse i livet.

– Jeg har fått et nytt liv, en slags ny sjanse i livet.