Dette skjer i dag

Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 30. juli.

Solberg og Støre møtes

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Ap-leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre møtes til samtale i forbindelse med Vestfrontmøtet og Olavsfestdagene i Trondheim. For begge er det også siste dag av Trøndelag-turneene i valgkampen.

Oppdateringer om innreisekarantene

FHI kommer med sin vurdering av smittenivået i Europa, og Helse- og omsorgsdepartementet kunngjør hvilke land som får innreisekarantene og ikke. I partallsuker, som nå, vurderes alle land og områder for hvilke fargekoder de skal få.

Portforbud oppheves i Catalonia

De siste ukene har det vært portforbud og andre strenge smitteverntiltak i den spanske regionen Catalonia i et forsøk på å begrense koronasmitte. I dag oppheves dette.

Storbritannia med vaksinedonasjoner

I dag starter Storbritannia sendingen av AstraZeneca-vaksiner til Kenya, Jamaica og en rekke asiatiske land. Landet har lovet 100 millioner doser til global distribusjon.

Håndballgutta møter Tyskland

I den forrige kampen slet Norge seg til 27-23-seier over Argentina i herrenes håndballturnering i OL. I dag er Tyskland motstander. Kampen starter klokka 14.30 norsk tid.

Tomsgaard seiler for medaljekamp

Etter åtte av elleve seilaser ligger Hermann Tomasgaard på tredjeplass i Laser-klassen i OL. I dag går de to siste av de ordinære seilasene, og de ti beste kvalifiserer seg til søndagens medaljeseilas.