Rekordhøyt salg av dyre boliger i år

En av Norges dyreste boliger ligger ytterst på Bygdøy i Oslo, som er et av boligområdene i Oslo med flest dyre boliger. Her ble en villa bygget i 2007 solgt for 250 millioner kroner i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB Les mer Lukk

Privatmegleren har solgt 331 boliger til over 15 millioner kroner i år. I fjor til samme tid hadde de bare solgt 197 boliger i denne prisklassen.

Det forteller administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren til Finansavisen fredag.

– Siden nyttår har vi solgt 331 boliger fra 15 millioner kroner og oppover, mens vi i fjor i løpet av samme periode kun solgte 197 boliger i denne prisklassen, sier Meier til avisen.

Hun tror koronaepidemien med lave renter og lavt forbruk er viktige forklaringer på veksten.

– Slik har vi spart mye penger, og dermed hatt mye tilgjengelig. Mange legger disse pengene igjen i bolig, sier hun.

En annen faktor er, ifølge Meier, frykt for gjeninnføring av arveavgift ved et eventuelt regjeringsskifte, noe som har gjort at flere har valgt å dele ut arv på forskudd.

Den siste faktoren er optimisme. Troen på at den norske- og globale økonomien vil komme seg på beina etter koronaen er sterk.

– Dette ser vi gang på gang. Når vi selger lite av de dyreste boligene, er det tegn på liten tro på boligmarkedet litt på sikt fremover. Det motsatte tilfellet, indikerer en tro på at markedet kommer til å fortsette å øke. Nå er det ikke tvil om at troen på boligmarkedet framover er veldig sterk, mener Meier.