Mathias Calmeyer (57) er død

Skuespiller og dramatiker Mathias Calmeyer regisserte TV-seriene om Kaptein Sabeltann, Himmelblå, Venner og fiender og den svenske Nya tider. Bildet er fra en tidligere mottagelse av NRK-Radioteatrets «Blå Fugl»-pris. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Les mer Lukk

Den norske regissøren og skuespilleren Mathias Calmeyer er død.

«Min evige kjærlighet og beste venn, den fineste pappaen, vår alles kjære Mathias Calmeyer. Stillheten du etterlater deg er nesten ikke til å bære», står det i dødsannonsen, ifølge Dagbladet.

57-åringen var rammet av langvarig sykdom før han døde.

Mathias Calmeyer var sønn av skuespilleren Joachim Calmeyer. Han var gift med Janne Langaas, og de har to barn sammen.

Calmeyer regisserte blant annet de folkekjære TV-seriene om Kaptein Sabeltann, Himmelblå, Venner og fiender og den svenske Nya tider, ifølge Wikipedia.

Han var gjennom sin karriere tilknyttet flere av de størstre teatrene i Norge, som Hålogaland teater, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater og Riksteatret.

Senere jobbet han som regissør, dramatiker og produsent innen TV, film og radiodrama.

– Det oppleves veldig uvirkelig. Jeg kommer til å huske ham veldig godt, og jeg tenker også mye på familien hans som har mistet et anker. Han var et svært tydelig menneske med et brennende engasjement og dedikasjon, sier skuespiller Geir Kvarme til Dagbladet.

Mathias Calmeyer døde 23. juli 2021 hjemme på St. Hanshaugen i Oslo.