Redusert straff for 20-åring dømt for nettvoldtekter

Etter en ankesak har Gulating lagmannsrett redusert straffen for en 20-åring fra Sandnes som ble dømt for nettvoldtekter mot fire jenter under 14 år.

Mannen ble i tingretten dømt til sju års fengsel, samt at han måtte betale til sammen 645.000 kroner i erstatning til jentene. Lagmannsretten finner også mannen skyldig, men setter straffen kraftig ned til fem års fengsel. Halve straffen gjøres i tillegg betinget med en prøvetid på tre år, skriver Stavanger Aftenblad.

Saken mot 20-åringen startet i mars 2020 da han ble mistenkt for seksuell utpressing av et barn i Australia. I juni samme år ble det gjennomført en ransaking hjemme hos tiltalte, og politiet tok beslag i hans mobiltelefon.

En gjennomgang av materialet som ble funnet på mobiltelefonen, dannet mistanke om at langt flere barn kunne være rammet. I avhør forklarte tiltalte at han hadde hatt seksuell kontakt med rundt 200 jenter.

Én av grunnene til at lagmannsretten mener at 20-åringen må straffes mildere, er at han i strafferettslig forstand er lettere psykisk utviklingshemmet, skriver Aftenbladet.

«På grunn av domfeltes lave evnenivå, psykiske problemer og at soningen må anses å være ekstra belastende for ham», heter det ifølge avisen i dommen.

I tillegg til har lagmannsretten redusert erstatningssummen til totalt 480.000 kroner. Mannens forsvarer Vegard Bråstein sier til avisen at han er fornøyd med dommen.

– Jeg er fornøyd med at lagmannsretten ser de betydelige utfordringene min klient har under soningen, sier han.