Dette skjer i dag

Foto: Marius Becker / DPA via AP / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 18. juli.

Merkel besøker flomrammede områder

Redningsmannskaper fortsetter oppryddingen og letingen etter savnede etter uværet som har herjet i Tyskland og nabolandene, og statsminister Angela Merkel besøker søndag det hardest rammede områdene.

Så langt er 144 bekreftet omkommet i flomkatastrofen i Tyskland som har rammet delstatene Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz hardest. I Belgia er 27 døde.

Tikhanovskaja til USA

Hviterusslands opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja besøker USA og møter høytstående embetsmenn i Det hvite hus. Besøket varer fram til fredag.

Før møtet uttalte en embetsmann at «USA står skulder ved skulder med Tikhanovskaja og folket i Hviterussland, og vi vil fortsette å støtte hennes demokratiske ambisjoner».

Panelsamtale om støttegruppa etter 22. juli

22. juli-senteret inviterer til en samtale om Støttegruppen etter 22. juli klokken 16. Arrangementet vil løfte fram og tematiserer støttegruppas rolle og arbeid, heter det i beskrivelsen av arrangementet.

Den 22. juli i år er det ti år siden terrorangrepene mot regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya.

Siste etappe i Tour de France

Den er duket for den siste etappen av Tour de France. Den avsluttes som vanlig på Champs-Élysées i Paris og er en duell mellom rittets spurtere. Den britiske sykkelveteranen Mark Cavendish kan bli historisk dersom han vinner sin 35. etappeseier.

Sloveneren Tadej Pogacar har langt på vei sikret seg sammenlagtseieren og må kun fullføre den 108 kilometer lange etappen for å vinne det prestisjetunge rittet to år på rad.