Runar Søgaard dømt til fengsel etter brudd på skatteregler

Runar Søgaard, her sammen med sin daværende advokat Jens Ove Hagen i 2001 under en rettssak han og hans tidligere kone Carola Häggkvist anla mot en impresario. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Den tidligere pastoren og ektemann til Carola Häggkvist anker trolig dommen på ett år og åtte måneders fengsel til svensk Høyesterett.

Etter at ekspredikanten anket dommen fra tingretten i februar 2019 på ett år og åtte måneders fengsel, ble 53-åringen på nytt dømt til samme straff i den svenske Hovrätten.

Søgaard er kjent skyldig i tre tilfeller av grove brudd på regnskapsføring, og til sammen 20 tilfeller av brudd på skatteregler. Han er tidligere ilagt forbud mot å drive næringsvirksomhet i fem år.

– Jeg har en god magefølelse

Ifølge dommen har nordmannen ikke bokført inntekter på flere millioner kroner i løpet av en treårsperiode, skriver Aftonbladet.

– Jeg har en god magefølelse og har vært så lettet og glad over at jeg endelig har fått forteller hva som var fakta og hva som var virkelighet, sa han til avisen før dommen falt.

Nå må den profilerte nordmannen trolig forberede seg på lange dager bak lås og slå dersom anker ikke fører fram.

– Bevismaterialet som er lagt fram, er feil

– Anken er allerede påbegynt. Den bygger på at hovretten helt enkelt har vurdert bevismaterialet som er lagt fram, feil, sier advokat Staffan Bergqvist til VG.

Runar Søgaard ble kjent gjennom sitt ekteskap med Carola Häggkvist, som han var gift med fra 1990 til 2000.

Kongsvinger-mannen er i dag viseadministrerende direktør i «The Academy of Scandinavian Leadership», men eier også ledelsesvirksomheten «Next Level Global Group».

53-åringen også i 2015 dømt for økonomisk kriminalitet og måtte den gang sone en dom på to måneder med fotlenke.