Død person funnet i Fredrikstad sentrum

Politiet har sperret av et område påtorget og har startet etterforskning etter at en mann ble funnet død. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Les mer Lukk

En ung mann ble mandag morgen funnet død på Stortorvet i Fredrikstad. Dødsfallet karakteriseres som mistenkelig.

Åstedsgranskere har avsluttet sine undersøkelser på stedet.

– De har også undersøkt avdøde, og den foreløpige konklusjonen er at det ikke er noen ytre tegn på vold som har medført død. Avdøde blir sendt til obduksjon, sier innsatsleder Stig Øvergaard til NTB.

Mannen er identifisert, og det jobbes nå med å få varslet de pårørende, opplyser politiadvokat Thea Sletto Øverseth i Øst politidistrikt.

Avdøde ble funnet utendørs på Stortorvet av forbipasserende i 7-tiden mandag morgen.

Politiet anser dødsfallet som mistenkelig og har startet etterforskning.

– Ung mann

Det var Fredriksstad Blad som først meldte om saken.

– Det er en ung mann som er funnet død mandag morgen. Vi vet ikke så mye mer enn det akkurat nå, men siden det ikke foreligger en åpenbar dødsårsak, anser vi dødsfallet som mistenkelig, opplyser kriminalsjef Geir Willadsen til avisen.

Han understreker at det er helt rutinemessig når man ikke kjenner dødsårsaken.

Kjent for politiet

Avdøde er en mann i midten av 20-årene, opplyser innsatsleder Stig Øvergaard til avisen.

Han er kjent av lokalt politi fra før av.

– Det var forbipasserende som fant ham sittende utenfor en restaurant på Stortorvet. Politiet rykket og det ble raskt konkludert med at mannen var død. Det er ukjent hvor lenge han har vært der, sier Øvergaard til Fredriksstad Blad.

Område sperret av

Kriminalteknikere har sikret funnstedet og gjør nå undersøkelser der. Øverseth vil ikke si hva det er som gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

– Denne saken er under etterforskning. Vi håndterer saken på vanlig måte. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier hun til NTB.

Bilder fra åstedet viser flere politifolk, og kriminalteknikere har satt opp et telt.

Politiet har sperret av store deler av torget. De jobber nå med avhør av mulige vitner og å sikre video fra overvåkingskameraer ved Stortorvet, ifølge NRK.

Saken oppdateres